Eterična olja

Kaj je eterično olje?

Eterična ali dišavna olja so naravne kapljevine z izrazitim vonjem (aromatičnostjo) in večinoma RASTLINSKEGA IZVORA. Za razliko od rastlinskih olj, ki so po sestavi maščobe, eterična olja nimajo enotnih kemijskih značilnosti in so MEŠANICA RAZLIČNIH SNOVI. Najdemo jih V VSEH DELIH RASTLINE. Nastajajo lahko v žleznih celicah na površini rastline, v oljnih celicah in v manjših votlinicah, kanalčkih rastline. Za njih je značilno da HLAPIJO PRI NIZKI TEMPERATURI (se uparjajo; če so čista, praviloma brez oljnega madeža) , imajo MOČAN IN ZNAČILEN VONJ, so topna v maščobah (LIPOFILI), imajo raznotero sestavo, imajo manjšo gostoto kot voda (so HIDROFOBI in plavajo na vodi; izjema pri nageljnovih žbicah – evgenol), imajo visok lomni količnik, so optično aktivna.

Čemu koristijo eterična olja?

Čeprav se smatrajo za PREHRANSKA DOPOLNILA, ki spodbujajo vitalnost in dobro počutje, so eterična olja PREDVSEM  TERAPEVTSKA. Vsebujejo močne OČIŠČEVALNE SESTAVINE in so NARAVNI ANTIMIKROBI. Če jih nanašamo na kožo (topično), hitro prehajajo skoznjo in s svojimi učinkovinami ustvarjajo takojšnje koristi.

Eterična olja skozi čas

Že Stari Egipčani so odkrili koristi in terapevtske učinke zelišč in eteričnih olj, ki se nahajajo v njih. Sledile so jim tudi druge stare kulture, predvsem indijske in vplivale na sosednjo Mezopotamijo. Stara znanja terapevtskega zdravljenja z eteričnimi olji pa sodobni trendi dōTERRE s svojim HOLISTIČNIM (celostnim) PRISTOPOM ponovno odkrivajo in jih izpopolnjujejo.

Koncentriranost eteričnih olj

Eterična olja so zaradi svoje koncentriranosti (1 kapljica eteričnega olj = 20 do 30 skodelic taistega zeliščnega čaja) veliko BOLJ UČINKOVITA KOT SUHA ZELIŠČA. V telesu UČINKUJEJO TAKOJ, kar jim mogoča sama kemična struktura, ki zlahka prehaja skozi tkiva vse do samih celic.

Katera eterična olja so najboljša, najvarnejša?

Eterično olje je učinkovito in varno le, ČE JE ČISTO in brez sintetičnih dodatkov. Prvo pa je poslanstvo dōTERRE. Njihova olja so res dar zemlje, ki nam zagotavlja veliko naravnih koristi za IZBOLJŠANJE KVALITETE VSAKDANJEGA ŽIVLJENJA, VZDRŽEVANJA ZDRAVJA IN VRAČANJA ZDRAVJA. Vsako Doterra eterično olje je CERTIFICIRANO čisto terapevtsko olje, ki naj bi se uporabljalo v ALTERNATIVNI MEDICINI.

Od kod prihajajo eterična olja dōTERRE?

Doterra je podjetje z globalnim dosegom, eterična olja izvirajo iz celega sveta, da dosegajo največjo možno učinkovitost – zato MORAJO RASTLINE IZVIRATI IZ PRVOTNEGA PRIRODNEGA OKOLJA. Mrežo Doterrinih botanikov in destilatorjev najdete v mnogih državah po svetu, od Francije do Šrilanke, od Korzike do Omana, kjer je tudi doma slavni ˝frankincense˝ (kadilna bosvelija). RASTLINE VEDNO POBIRAJO OB PRAVEM ČASU, S PRAVO TEHNIKO, OB PRAVI ZRELOSTI, POBIRAJO SE DOLOČENI DELI RASTLINE. S pomočjo DESTILACIJE se pridobivajo eterična olja in s POMOČJO ZUNANJIH IN NOTRANJIH LABORATORIJEV SE PREVERJA ŽELENA KEMIČNA SESTAVA vsake serije olj. Doterrina olja se tako lahko nanašajo na kožo (TOPIČNO), lahko jih hlapimo v prostoru (AROMATIČNO) ali jih uživamo (INTERNA UPORABA).

Cena eteričnega olja

Kvalitetno terapevtsko olje žal velikokrat definira tudi cena. DRAŽJE KOT JE, BOLJŠE JE. Tudi če ga podrgnemo med prsti, lahko približno vemo, kakšne kvalitete je. Če je gladko kot olje, ni dobro, če pa malo zaškripa med prsti, smo že bližje čistemu eteričnemu olju.

dōTERRA je mene z vsem naštetim in preko lastne izkušnje prepričala, olja lahko uporabljam topično, aromatično in jih uživam. Jaz in moja družinica!

Vendar je tu pomembna VELIKA PRIPOMBA, MANJ JE VEČ!  

Za več informacij klikni na spodnjo povezavo